פתרונות כיול למשני זרם ומכשירי מדידה.
בחלק מפעילות החברה אנחנו מתמחים בציוד לכיול ובדיקות. זה כולל משני זרם ומתח, מונים ונתחים לאנרגיה ומכשירי בדיקת הארקות במתקני הספק גבוה (תחמ"שים).
לרוב בהחלפת מונים מבצעים בדיקה פרמטרית למונה בלבד. זוהי טעות נפוצה מאחר והמונה מודד את מה שהוא מקבל בכניסות שלו, ומה שהוא מקבל תלוי במשני הזרם (וגם השנאי PT ) שמשפיעים על איכות המדידה לא פחות מהמונה.
נדרש מכשיר המבצע את כל הבדיקות הנדרשות ע"פ תקנים בינלאומיים כגון 60044IEC וגם IEEE C57.13-1993. בגלל שמדובר במכשיר מדור חדש משולב יחידת עיבוד נתונים מתקדמת, אין בעיה לבצע הגדרות ושינויים גם מעבר לתקנים הסטנדרטיים. כך שניתן להגדיר בקלות בדיקות אוטומאטיות לכל משנה זרם, הבדיקה האוטומאטית מתבצעת במהירות רבה ובדיוק גבוה תוך שמירה על סטנדרט בטיחות גבוה (טוב, בסה"כ האוסטרלים רוצים לחיות טוב, והרבה...).
כמובן שאחרי ביצוע הבדיקה יש לנו אפשרות להכניס את השגיאה של ה CT וה PT לתוך המונה (בהנחה שיש לנו מונה מודרני במתקן) וכך המונה יפצה על השגיאות, ובא להנהלת חשבונות גואל.
עוד בעיה שהמכשיר הזה יכול לפתור לנו הוא בעת החלפת מונים מכאניים במונים דיגיטאליים, ידוע שההעמסה BURDEN (בסליל המשני) של מונה מכאני שונה מהדיגיטאלי למעשה היא הרבה יותר גבוה. ישנה טעות נפוצה שאם אני מעמיס פחות אז אין לי בעיה. ובכן מסתבר שהמפרט של יצרן של משנה הזרם תקף בין 25% ל 100% מה-VA של המשני (כי פשוט זה התחום הליניארי של השנאי). לכן, עם שמנו מונה שמעמיס רק ב – 10% מהקיבולת של הסליל המשני במשנה זרם, אז תהיה לנו כעת שגיאה גדולה במדידה!
המכשיר שלנו בודק את רמת ההעמסה שלנו ומיידע אותנו, וכך ניתן בקלות לפתור את הבעיה, על ידי נגד בטור למשל.
המכשיר יודע למדוד את ה PT ללא עומס, אבל במידה ונדרשת בדיקה בעומס מלא ניתן להוסיף אביזר 590D-1 ולבצע את הבדיקה בעומס מלא (הוא 'מדבר' גם ישירות מול המכשיר השני אז כל הנתונים מבוקרים ונישמרים במקום אחד).
אביזר שימושי נוסף הוא ה- 590F למקרים בהם אנחנו צריכים לעשות את הבדיקות תחת עומס LINE ON.
כמה מילים על בודקי הארקה במתקני הספק גבוה (תחנות כוח, תחמ"שים, תחנות מיתוג, קוי מתח גבוה...)
השיטה של RPI למדידת הארקה מוכרת ע"י כל גופי התקינה הבינלאומיים.
השיטה של RPI מאפשרת בדקת הארקה ללא 'הורדה' של האתר. אנחנו מצליחים למנוע שגיאות בגלל זרמים פרזיטיים ורעש אחר, ע"י הזרקת אות שהוא בתדר קצת שונה מהפנדמנטל וההרמונית. כך אנחנו מסננים את כל מה שלא רצוי לנו לביצוע המדידה. פטנט זה ופטנטים נוספים מאפשרים לבצע בדיקות אוטומאטית ובבטיחות מירבית. בנוסף אנחנו חייבים תודה לחברינו שהכירו בצורך לבצע בדיקות הארקה שנקראות " Step and touch voltages test" הבדיקה הזו נוגעת ישירות לבטיחות של עובדי החברה שעלולים להיות במתקן בזמן פריקה לאדמה כתוצאה מתקלה.
עוד פרטים : 054-9077761
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה